انواع قابلمه و هر نکته مهمی که باید در مورد آنها بدانید
یکی از وسایل ضروری که بدون شک هر خانمی به طور روزانه با آن سر و کار دارد سرویس قابلمه میباشد. در این مقاله میخواهیم بدانیم چند نوع سرویس قابلمه در بازار وجود دارد؟ و شما را با انواع قابلمه ها و نکات مهمی که باید درباره آنها بدانید آشنا کنیم.
در حال حاضر چند نوع سرویس قابلمه در بازار وجود دارد؟
اگر بخواهید آمار دقیقی از انواع قابلمه های موجود در بازار به دست آورید باید بگوییم که کار سختی در پیش دارید. زیرا مدلها زیاد بوده و روز به روز نیز تعداد آنها افزایش پیدا میکند. با این حال معروفترین و پر طرفدارترین انواع قابلمه ها را در این قست بررسی میکنیم.
قابلمه تفلون
قابلمههایی که از جنس تفلون هستند دارای دوام زیادی نیستند اما باز هم در بین مردم طرفداران زیادی دارند. البته دوام آنها بسته به کیفیت مواد اولیه و نحوه نگهداری نیز میباشد. برخی افراد قابلمههای تفلون را به عنوان نچسپ میشناسند. دلیل اینکه این نوع قابلمهها را اینگونه نامگذاری کردهاند به ویژگی نچسپیدن مواد غذایی به ته قابلمه اشاره دارد. برخی برندها ادعا کردهاند که از این نوع قابلمهها میتوان حتی بدون روغن نیز استفاده کرد اما برای اینکه طول عمر ظروف نچسب افزایش پیدا کند بهتر است که با مقدار کمی روغن چرب شوند که همین کار باعث شد لقب رژیمی نیز به آنها داده شود. این ویژگی توسط اشخاص رژیمی که به دنبال کاهش وزن هستند مورد استقبال قرار گرفت. قسمت داخلی قابلمههای تفلون از فلز کادمیوم و آلومینیوم آنودایز شده ساخته شده است که این فلزات سبک و نسبتا ارزان میباشند.
اگر این قابلمهها به طور مداوم مورد استفاده قرار گیرند به مرور ته و دیوارههای داخلی آنها پوسته پوسته شده و وارد غذا میشوند و در آینده باعث ایجاد مشکلات جدی مانند انواع سرطان روده و دستگاه گوارش میشوند. این مساله بزرگترین عیب قابلمههای تفلون میباشد. از مزایای آنها تمیز شدن راحت و قابل استفاده بودن برای فر و مایکروفر است زیرا به دلیل اینکه نچسپ هستند به شستشوی سخت نیاز ندارند.
قابلمه چدن
قابلمههای چدن در مقایسه با مدلهای تفلون دارای دوام و عمر طولانیتری هستند به همین دلیل دارای قیمت بالاتری میباشند. قابلمههای چدن با وزن سنگینشان معروف هستند. این نوع قابلمه در برابر حرارت بالا مقاوم است، به اینصورت که دیرتر داغ میشوند اما از لحاظ حفظ و نگهداری گرما سطح بالایی دارند. در نتیجه غذا در این قابلمهها برای ساعات طولانی گرم میماند و نیازی به دوباره گرم کردن ندارد.
استفاده کنندگان از این قابلمهها نسبت با وزن زیاد آن مشکل دارند. البته باید گفت حق دارند زیرا قابلمههای چدنی به تنهایی سنگین هستند، چه برسد به زمانیکه غذا نیز داخلشان باشد. علاوه بر این جنس چدن به اندازه مس و آلومینیوم نمیتواند در توزیع یکنواخت گرما موفق عمل کند. اینها جز معایب قابلمههای چدنی میباشند. اما برجستهترین مزیت آنها نیز دوام بالا و مقاومت زیاد در برابر گرما میباشد.
قابلمه های استیل
قابلمههای جنس استیل علاوه بر اینکه زیبایی زیادی دارند، از لحاظ بهداشتی نیز در سطح بالا و باکیفیت هستند . این قابلمهها دوام بالایی داشته و کمتر زنگ زده میشوند. همچنین در برابر خط و خش هم مقاومت بالایی دارند اما این مقاومت برای زمانی است که به درستی مورد استفاده قرار گیرند. اما اگر به صورت نادرست استفاده شوند مثلا حرارت زیاد، استفاده از کفگیر و ملاقههای فلزی، شستشو با اسکاچ زبر و شویندههای ساینده زود آسیب میبینند و دوام خود را از دست میدهند. این نوع قابلمهها برای پخت انواع و اقسام غذاها مناسب هستند.
زیرا با غذاهای اسیدی و قلیایی واکنش نشان نمیدهند و طعم، رنگ و بوی غذا را تغییر نمیدهند. این قابلمهها را میتوان با ماشین ظرفشویی شست اما در صورت شستن با دست، هم طول عمر بالاتری دارند و هم براقتر و درخشندهتر میشوند.
قابلمه های از جنس سرامیک
هر چند این قابلمهها خیلی وقت نیست که در بازار راه یافتهاند اما در این مدت کم طرفداران زیادی را برای خود پیدا کردهاند. این قابلمهها نه تنها ظاهر شیک و امروزی دارند بلکه در برابر خش افتادن نیز به شدت مقاوم هستند و ترکیبات مضر نیز در ساخت آنها استفاده نشده است. به دلیل اینکه کف این قابلمهها چند لایه است، غذا در آنها اصلا ته نمیگیرد.
سرامیک یکی از جنسهایی است که به تدریج گرم میشود در نتیجه برای ملایم پختن غذاها بسیار ایدهآل است. این غذاها با غذاهای اسیدی واکنش نشان نمیدهند، اما از معایب این قابلمهها باید به قیمت بالا و شکننده بودنشان اشاره کرد. در هنگام استفاده از این نوع قابلمهها باید مراقب باشید که دچار خراش نشوند.
قابلمه های گرانیتی
قابلمههای گرانیتی با پوشش سخت و مقاومشان شناخته میشوند. البته منظور از گرانیت، سنگ گرانیت نیست. بدنه این ظروف در اصل فلزی است اما سطح داخلیشان با لعابی پوشش داده شده است که ویژگیهای آن در مقاوم بودن به سنگ گرانیت شباهت دارند. به همین دلیل است که به این اسم نام گرفتهاند. غذا در قابلمههای گرانیتی اصلا ته نمیگیرد زیرا دارای جنس نچسبی هستند.
قابلمههای گرانیتی باعث انتقال گرما به طور یکنواخت میشوند و شستشوی راحتی نیز دارند. اگر غذا در این قابلمهها باقی بماند به هیچ وجه طعم غذا عوض نمیشود. به دلیل اینکه سطوح غیر واکنشی میتوانند برای پخت طیف گستردهای از غذاها مورد استفاده قرار گیرند. در مقایسه با ظروف چدنی وزن سبکتری دارند و جابهجایی راحتتری دارند.
قابلمه های آلومینیومی
قابلمههای آلومینیومی قیمت ارزان و وزن سبکی دارند. اما به دلیل اینکه در برابر غذاهای اسیدی یا غذاهایی که در آنها از آبلیمو و سرکه استفاده شده، به سرعت واکنش نشان میدهند برای سلامت انسان مضر شناخته میشوند و مدتی نیز تولید نمیشدند. اما زمانیکه برای این مشکل راه حل پیدا شد، بار دیگر به بازار شدند. این راه حل، آنودایز کردن قابلمهها بود.
به معنی این است که طی این فرایند، آنها را در محلول اسیدی و تحت جریان مستقیم الکتریسیته قرار داده که نتیجه این میباشد که یک پوشش محافظ برای این قابلمهها به وجود میآید. این قابلمهها امروزه در انواع مدل با روکشهای نچسب یا استیل به بازار وارد شدهاند. ظروف آلومینیومی برای استفاده در فر نیز مناسباند اما به شرطی که دسته نسوز داشته باشند. همچنین این قابلمهها دارای رسانندگی گرمایی بالایی هستند و قابلیت شستشو با ماشین را نیز دارند.
محصولات ما:
سرویس قابلمه 21 پارچه ویتنبرگ WITTENBERG
دیدگاهها 0