دانستنی های ظروف چدن باید ها و نباید های استفاده از ظروف چدن
مدت زیادی است که ظرفهای چدنی جای خود را به ظرفهای تفلون دادهاند. چدنها نسل جدیدی از ظروف آشپزخانه هستند که دارای مقاومت بالاتری نسبت به ظروف تفلون هستند. ظروف چدن میتوانند طعم غذا را به خوبی در خود حفظ کنند و همچنین به این سادگیها لب پر نمیشوند. در این مطلب دانستنی های ظروف چدن را برای شما عزیزان آماده کردهایم.
قابلمه چدنی و حفظ سلامت غذا
امروزه حفظ سلامت غذا و مواد غذایی در طی فرآیند پخت و پز، اهمیت ویژهای دارد. همه ما به دنبال آن هستیم که مواد غذایی در حین پخت و پز خاصیت خود را تا جایی که امکان دارد حفظ کنند و از ورود مواد مضر توسط ظروف مورد استفاده به غذا در هنگام پخت جلوگیری نماییم. از طرف دیگر با توجه به اینکه سرعت زندگی بالا رفته، همه ما خواستار آن هستیم که بتوانیم ظروف را بعد از صرف غذا در کمترین زمان ممکن تمیز کنیم و از چسبیدن غذا به ظرف در هنگام پخت تا جای ممکن جلوگیری کنیم. انتخاب قابلمهای که از جنس مناسب ساخته شده باشد میتواند تا حد زیادی زیادی به حل و برطرف کردن این دغدغه کمک کند.
ظروف چدنی مانند قابلمه چدنی از دیرباز دارای محبوبیت ویژهای بین افراد جهت استفاده برای درست کردن غذا داشته است و با توجه به افزایش شناخت درمورد ویژگیهای این آلیاژ سودمند، تقاضا برای خرید انواع قابلمه چدنی و سایر ظروف چدنی از قبیل تابه چدنی و سرویس چدنی بالا رفته است.
از آنجایی که چدن دارای کمترین میزان فعل و انفعالات شیمیایی با مواد غذایی موجود در قابلمه چدن در هنگام پخت غذا است، یکی از سالمترین انتخابها برای برای پخت و پز غذای سالم است.
دانستنی های ظروف چدن
شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که چدن از چه چیزی ساخته شده است و در واقع چدن چیست؟ در پاسخ به این سوال باید بیان کرد که چدن یک خانواده بزرگ از آلیاژها بر پایه آهن است که سیلیسیم و کربن نیز دارای نقش پررنگی در ترکیب آن هستند. تفاوت اصلی این خانواده با فولاد در درصد کربن موجود در چدن است که نسبت به فولاد کربن دارای درصد بیشتری برای ساخت چدن و سرویس چدن دارد.
چدن دارای انواع مختلفی است و بسته به نوع و ترکیب و حالت کربنی که در آنها وجود دارد دارای دستههای مختلفی مانند موارد زیر است:
- چدن خاکستری
- چدن نشکن و چدن سفید
- چدن چکش خوار
- چدن با گرافیت فشرده
- چدن خالدار و سایر مدلهای دیگر
هر کدام از این ترکیبات با توجه به ویژگیهایی که دارند در صنایع مختلف به کار برده میشوند. یکی از آشناترین این کاربردها ساخت ظروف چدنی است که شامل قابلمه چدنی، تابه چدنی و در کل سرویس چدنی برای آشپزخانه جهت استفاده برای پخت غذا میباشد.
احتمالا همه ما یکی از انواع ظروف و سرویس چدنی را در آشپزخانه منزل خود داریم و شاید یک تجربه لذت بخش از آشپزی با این ظروف در ذهن خود داشته باشیم. اما احتمالا یکی از اصلیترین دغدغههای ما در رابطه با استفاده و خرید قابلمه چدنی، نکات لازم و ضروریای هستند که در هنگام خرید برای تشخیص چدن اصل از سایر مواد باید در نظر بگیریم. اگر شما نیز یکی از طرفداران قابلمه چدنی هستید و دغدغه خرید آن را دارید در ادامه با ما باشید تا نکات ضروری لازم در هنگام خرید ظروف چدنی را برررسی کنیم.
نکات ضروری لازم برای تشخیص ظروف چدن اصل در هنگام خرید
اولین نکتهای که برای تشخیص چدن اصل باید به آن توجه نمود این است که در بسیاری از موارد ظروفی که به نام قابلمه چدنی به فروش میرسند، در اصل از جنس آلومینیوم فشرده هستند که طی فرآیند ریختهگری به حجم و جرم آن اضافه شده است و همین عامل باعث اشتباه گرفتن این ظروف با قابلمه چدنی شود. باید توجه نمود که قابلمه چدنی اصل در بیشتر موارد دارای قیمت نسبتا بالایی است و این قابلمهها دارای وزن بیشتری نسبت به قابلمههای آلومینیومی فشرده هستند. برای اینکه بتوانید ظروف چدنی اصل را از غیر اصل تشخیص دهید، یکی از رایجترین روشها استفاده از آهنربا است. به دلیل اینکه پایه اصلی آلیاژ چدن از آهن میباشد، قابلمه چدنی اصل باید بتواند آهنربا را به خود جذب کند. علاوه بر این اگر این ظروف از ارتفاع بالا با نیروی زیادی به زمین بیفتند، میشکنند اما نباید دچار قر و یا له شدگی شوند.
برای اینکه مطمئن شوید که قابلمه چدنی اصل را خریداری میکنید، پیشنهاد میکنیم به شرکتهایی که در این حوزه معتبر و فعال هستند مراجعه کنید و با خیالی آسوده قابلمه چدنی مد نظر خود را انتخاب نمایید.فروشگاه اینترنتی ساینه با سابقهای درخشان در عرضه سرویس چدنی، میتواند تجربهای دلنشین را از خرید ظروف چدنی در ذهن مشتریان عزیز ثبت کند. با خرید از فروشگاه ما به صورت همزمان از کیفیت و زیبایی و اصالت کالا برخوردار شوید.
دانستنی های ظروف چدن و مزایای استفاده از آن
تمایل به استفاده از قابلمه چدن نالینو روز به روز بین خانمهای خانهدار و حتی رستورانداران و تمامی افرادی که به گونهای با فرآیند پخت و پز غذا ارتباط دارند باعث شده است تا تولید با کیفیت این ظروف بیش از پیش اهمیت پیدا کند. از جمله مزایایی که باعث افزایش محبوبیت استفاده از این ظروف شده است میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- شستشوی آسان این ظروف
- نیاز به روغن بسیار کم در هنگام پخت و پز
- قابلیت قرارگیری در فر
- مقاومت در برابر رنگ پریدگی
- مقاومت در برابر حرارت های بالا
- نگه داشتن طولانی مدت حرارت برای گرم ماندن غذا حتی پس از برداشته شدن از روی شعله
- سالمتر بودن غذای پخته شده در قابلمه چدنی نسبت به غذای پخته شده در سایر ظروف
اگر قصد خرید سرویس قابلمه چدنی را دارید که از کیفیت و اصالت آن خاطر جمع باشید، می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی ساینه برای خرید آن اقدام کنید تا در سریعترین زمان ممکن محصولات خریداری شده به دستتان برسد.
دیدگاهها 0