چرا باید در ظروف چدنی غذا بپزیم؟
چدن ترکيبی از آهن و کربن است و ظروف ساخته شده با این فلز دارای عمر بالايی هستند. اين ظروف برای پخت طولانی با دمای متوسط تا بالا مناسب هستند و اگر فاقد آلومينيوم باشند، یک گزينه مناسب برای پختوپز به شمار میروند. اين قابلمهها حرارت را بهطور يکسان پخش میکنند و بهدليل مقاومت بالایی که در برابر دمای بالا برای سرخ کردن، پختن يا حتی در فر قرار دادن دارند، بسيار مناسب میباشند.
ظروف چدنی اصل را بشناسید
این ظروف از جنس آهن با ترکیب کربن و سیلیسیم هستند که باعث استحکام بالا، ضد زنگ و ضد ضربه بودن آنها میشود. علاوه بر این باید تاکید کرد که این ظروف در برابر دمای بالا بسیار مقاوم هستند.
ظروف چدن در مقایسه با قابلمههای نچسب تفلون سالمتر و مقاومتر میباشند. به همین دلیل امروزه یکی از قابلمههای بسیار پرطرفدار میباشند. این قابلمهها میتوانند گرما را بسیار خوب نگه دارند و از ظروف دیگر نیز سنگینتر تولید میشوند. این ظروف بسیار مناسب برای بافتهای ترد، گوشت برشته شده و… هستند. اگر از ظروف چدنی خود با دقت و به صورت صحیح نگهداری کنید، از این ظروف میتوانید برای طولانی مدت استفاده کنید و به تعویض آن نیازی نیست. باید این نکته را بیان کرد که هرچه از عمر این ظروف بگذرد، عملکرد بهتری پیدا میکنند. امروزه با توجه به این نکته که کمبود آهن، یک مسئله بسیار شایع است، استفاده از ظروف چدنی میتواند مفید واقع شود. اما باید این را بدانید که ظروف اصل، کمیاب و گران میباشند.
امروزه بسیاری از ظروفی که با نام ظروف چدنی در بازار عرضه میشوند، از جنس آلومینیوم فشرده شده میباشند که با فرآیند ریختهگری تهیه میشوند. این فرآیند افزایش مقاومت و جرم حجمی آن را در پی دارد. برای شستوشوی ظروف چدنی از ابر یا اسکاچ نرم باید استفاده شود زیرا استفاده از سیم ظرفشویی باعث خراشیدگی و آسیبدیدن آن میگردد.
خواص ظروف چدنی
ماندگاری بالا
یکی از مهمترین دلایل استفاده از ظروف چدن، ماندگاری بالای آنها است و همچنین استحکام آنها که در صورت خراشیده شدن یا خراب شدن، قابل ترمیم هستند.
مقاوم در برابر حرارت زیاد
بهترین نکتهای که در مورد پختوپز با این ظروف وجود دارد، مقاوم بودن آنها در مقابل درجه حرارت بالا میباشد. از جنس چدن میتوان از هر نوع منبع گرمایشی از شعله آتش هیزم گرفته تا اجاق گازها استفاده نمود.
محصولی کاملا طبیعی
چدن تشکیل شده از مواد طبیعی میباشد. برخلاف برخی از پوششهای تابه نچسب این ظروف چدنی به طور 100٪ از مواد طبیعی ساخته شدهاند. این یکی از مزایای فوقالعاده ظروف چدنی برای پخت غذای سالم میباشد. امروزه این ظروف با خاصیتهایی مانند مقاوم بودن در برابر اکسیداسیون یا زنگزدگی و قابلیت شستوشو در ماشین ظرفشویی تولید میشوند که یک پیشرفت بسیار بزرگ در صنعت ساخت این ظروف به شمار میرود.
قابلیت استفاده در هر آشپزخانه
ظروف چدنی دارای قابلیت استفاده در رستورانها هستند. امروزه اغلب رستورانها پخت و سرو غذاهای متنوع را در تابهها و قابلمههای چدنی و در کل استفاده از این ظروف را به دیگر ظروف ترجیح میدهند. در موارد دیگری نیز در رستوانهای شیک و معتبر حتی ظروف چدن درجه یک را به عنوان ظروف سرو غذا به کار میروند.
استحکام بسیار بالا
به دلیل اینکه ظروف چدن استجکام بالایی دارند اگر از آنها به طرز صحیحی استفاده کرد، میتوان بیشتر از صد سال عمر مفید داشته باشند. به طور معمول این ظروف را کاملا یکپارچه تولید میکنند، به همین دلیل هیچ نوع نگرانی در مورد جدا شدن دسته و سایر قسمتها وجود ندارد.
نکته قابل توجهی که درباره تابهها و قابلمههای چدن وجود دارد این است که به آسانی میتوان آنها را بازسازی نمود و اگر نکات ذکر شده در مراحل آمادهسازی رعایت شوند مانند روز اول سالم شده و قابل استفاده میشوند.
روغن کمتر برای سلامت بیشتر شما
باید به این نکته توجه نمود که پخت غذا در ظروف چدن کمی متفاوت میباشد. در هنگام آشپزی لازم است که ابتدا این ظرف را حرارت دهید، سپس روغن را اضافه کنید و برای پخش کردن آن در سراسر تابه آن را تکان دهید. هنگامی که یک لایه کاملا نازک از روغن در سطح تابه پخش شد، کافی است و به این ترتیب میتوان در مصرف روغن صرفهجویی نمود.
غذای شما نمیسوزد
ظروف چدنی باعث جلوگیری از سوختن غذا میشوند. با در نظر گرفتن اینکه رسانایی گرمایی ظروف چدن در مقایسه با ظروف مسی و آلومینیومی بسیار پایین است و همچنین با توجه به این حقیقت که احتمال به وجود آمدن نقاط سرد در این ظروف مانند ظروف استیل بالا است؛ توصیه ما برای داشتن آشپزی بهتر و غذایی کاملا یک دست پخته شده این است که حداقل دو تا سه دقیقه قبل از شروع به آشپزی ظرف چدنی را روی اجاق گاز قرار دهید تا کاملا گرم شود.
نکاتی درباره خرید ظرف چدنی
قبل از خرید این ظروف باید چند نکته را در نر بگیرید تا بعد از خرید با پشیمانی روبهرو نشوید. یکی از راههایی که برای تشخیص ظروف چدنی اصل وجود دارد، استفاده از آهنربا است که اگر به آن چسبید این ظروف اصل هستند و همچنین اگر با نیروی زیاد یا از ارتفاع بلند به سطح زمین بیفتند، میشکنند. رنگ و شکل ظروف چدنی در همه سطوح درونی و بیرونی یکدست میباشد.
مراقبت از ظروف چدنی
برای نگهداری از این ظروف نباید در هنگام پخت غذا حرارت گاز از یک حد متوسط بیشتر باشد. اگر شعله گاز از اطراف قابلمه چدنی یا ماهیتابه چدنی بالا بزند ممکن است باعث آسیب رسیدن به بدنه آن شود و اطراف بدنه ظرف را به شکل خاکستری درآورد.
چدن به خوبی باعث حفظ گرما و پخش آن میشود و لازم به قرار دادن حرارت شعله بیشتر از متوسط نیست. بهتر است که برای این ظروف از کفگیر و قاشقهای پلاستیکی یا فلزی استفاده نکنید بلکه بهترین انتخاب برای این ظروف استفاده از قاشقهای چوبی است.
امروزه ظرف چدنی به دلیل ویژگیهای خاصی خود با استقبال زیادی مواجه شدهاند، اما در هنگام خرید آنها باید مراقب باشید که اصل باشند. ظروف چدنی اصل بسیار مفید هستند و شما را شیفته خود میکنند اما در مقابل ظروف بدل هیچ مزیتی ندارند و بسیار مضر هستند.
اگر قصد خرید سرویس قابلمه چدنی را دارید که از کیفیت و اصالت آن خاطر جمع باشید، می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی ساینه برای خرید آن اقدام کنید تا در سریعترین زمان ممکن محصولات خریداری شده به دستتان برسد.
دیدگاهها 0