مزایا و معایب قابلمه سرامیکی چیست؟ + نحوه استفاده از قابلمه سرامیکی
جدیدترین، پیشرفتهترین و برترین نوع ظروف آشپزخانه، قابلمههای سرامیکی هستند که این ظروف دارای روکش نچسب و بدون ترکیبات مضر و تا حدی مقاوم در برابر خوردگی و خراش میباشند. اما باید مواظب بود تا تکههای آن به غذا وارد نشود. این قابلمهها دارای بدنه و کف چندین لایه هستند که لایه سرامیک یکی از لایههای بدنه قابلمه است. قابلمههای سرامیکی به خوبی میتوانند حرارت را پخش کنند و آن را انتفال دهند. به نسبت قیمت بالایی دارند و به همین دلیل است که در استفاده از آنها باید دقت بیشتری داشته باشید. تا زمانی که این قابلمهها کاملا سالم و بدون خراشیدگی و ساییدگی باشند، با خیال راحت و بدون داشتن نگرانی میتوان از آنها استفاده کرد.
ظروف سرامیکی چیست؟
ظروف سرامیکی ظروفی هستند که به صورت کامل از سرامیک خاک رس ساخته میشوند. یعنی در واقع این ظروف از شکل دادن، خشک کردن، در کوره حرارت دادن و در نهایت لعاب زدن سرامیک خاک رس تهیه میشوند. به همین دلیل است که این ظروف یک انتخاب خوب برای پخت غذا هستند.
پوشش سرامیکی: سرامیک پوششی است که همچون مانند تفلون روی جنس بدنهای از آلومینیوم آلیاژی یا آلومینیوم خالص قرار میگیرد. یکی از تفاوتهای مهمی که بین سرامیک و تفلون وجود دارد، مقاومت سرامیک نسبت به سایش است، زیرا در برابر سایش دیرتر آسیب میبیند بنابراین نیاز به احتیاط کمتری در هنگام شستشو و استفاده دارد، در نتیجه با آسیب کمتر، پوشش آن میتواند بهداشت بیشتری داشته باشد. اما یک نکته که در مورد سرامیک وجود دارد این است که بعد از مدتی استفاده از این پوشش، نچسبی آن کاهش پیدا کرده و از بین میرود.
نکاتی درمورد نحوه استفاده از قابلمه سرامیکی
یکی از ابتداییترین نکاتی که باید در مورد قابلمه سرامیکی رعایت کنید این است که هیچوقت نباید آنها را قبل از شروع پخت روی گاز قرار داد، زیرا لایه سرامیک ا این کار آسیب پیدا میکند و ترکهای ریزی برمیدارد، از طرفی این ترکها بسیار ریز میباشند که همین باعث میشود این ظرفها در طول زمان کارایی خود را از دست دهند. به همین دلیل لازم است که برای استفاده از این ظرفها ابتدا مواد غذایی مورد نظر خود را در ظرف بریزید و سپس آن را روی حرارت قرار دهید.
هیچ وقت ظروف سرامیکی داغ را در آب سرد نگذارید
شاید شما نیز قبلا این مورد را دیده باشید که برخی افراد وقتی از پلوپز استفاده میکنند، بعد از اینکه غذا آماده شد، ته ظرف را در آب سرد قرار میدهند تا پلو به راحتی از کف این ظروف جدا شود. حال اگر میخواهید ظروفتان دوام خود را از دست ندهند و کیفیت خود را داشته باشند حتما توجه کنید که از تغییر دمای ناگهانی ظرف خودداری کنید. برای مثال برای در آوردن یک ته دیگ طلایی و زیبا نباید از تکنیک آب سرد استفاده کنید، زیرا تنها نتیجه این کار آسیب دیدن ظرف میباشد. علاوه بر این، اگر بعد از آشپزی قصد شستشوی ظرف را دارید باید صبر کنید تا ظرف به آرامی سرد شود.
مراقب خراش برداشتن کف ظروف سرامیکی باشید
اگر میخواهید از ظرف سرامیکی استفاده کنید باید به یاد داشته باشید که این ظرفها دارای کف بسیار حساسی هستند، به همین دلیل است که نباید از اسکاچ های سیمدار و یا قاشقهای فلزی برای شستشو و پخت غذا در آنها استفاده کرد.
برای نگهداری ظروف سرامیکی با دقت عمل کنید
یکی از استاندارد های مهم نگهداری از قابلمههای سرامیکی که برای نگهداری از آنها باید رعایت کنید این است که هیچوقت این ظرفها را داخل یکدیگر قرار ندهید، شاید به این فکر باشید که فضای کافی برای نگهداری ظرف در اختیار ندارید اما باید توجه کنید که قرار دادن ظروف سرامیکی درون هم یعنی خش انداختن روی سرامیک درون ظرف.
روش های نگهداری از قابلمه سرامیکی
- به علت اینکه این ظروف مقاومت پایینی دارند نباید این ظروف را در برابر حرارت بالا قرار داد بنابراین از گذاشتن آنها روی شعله زیاد خودداری کنید.
- هرگز نباید قابلمههای سرامیکی را بدون موادغذایی و خالی روی شعله گاز قرار دهید.
- همانطور که قبلا هم بیان کردیم این قابلمهها در اثر ضربه دچار ریزش لایه سرامیکی میشوند که همین باعث میشود، حالت نچسبی خود را از دست دهند، بنابراین از قابلمههای سرامیکی در برابر ضربه باید به خوبی محافظت کنید.
- تا جایی که میتوانید از کشیدن وسایل تیز مانند چاقو و یا کفگیر روی سطح قابلمه جلوگیری کنید.
- برای شستشوی این قابلمهها بهتر است از اسکاچ زبر و خشن استفاده نکنید و از اسکاچ نرم و یا ابر استفاده کنید.
خواص قابلمه سرامیکی
- به علت اینکه روغن کمتری در زمان طبخ غذا استفاده میشود دارای چسبندگی کمتر و در نتیجه پخت غذای سالمتری خواهیم بود.
- رویه این قابلمهها دارای مقاومت بالایی در برابر سایش با انواع قاشقهای فلزی است، زیرا پوشش رویه سرامیکی نسبت به دیگر پوششها قویتر است بنابراین باعث به حداقل رسیدن خشخوردگی روی سطح میگردد.
- این ظروف عایق گرما اند و بعد از خاموش شدن حرارت میتوانند گرما را حفظ کنند و باعث گرم ماندن غذا شوند.
- این ظروف از لحاظ زیبایی عملکرد خوبی دارند و در طرحها و رنگهای مختلفی بهصورت سرویس و یا قابلمه سرامیک تکی صورتی، سفید، بادمجانی، زرد، زرشکی و … تولید میشوند.
- این قابلمهها در طعم غذا تغییر ایجاد نمیکنند زیرا این ظروف از ماده کاملا طبیعی ساخته شده اند.
- شستشو قابلمه سرامیکی بسیار راحت است زیرا دارای چسبندگی بسیار پایینی هستند و به آسانی تمیز میشوند.
- به علت وجود لایه سرامیکی، پخش حرارت در این ظروف بهصورت یکنواخت است.
- نگهداری این قابلمهها آسان است و برای شستشو میتوان از ماشین ظرفشویی استفاده کرد.
برخلاف ظروف دیگر، قابلمههای سرامیکی در برابر غذاهای اسیدی مقاوم هیتند و با آنها واکنش نمیدهند.
معایب قابلمه سرامیکی
- این ظروف از لحاظ وزن نسبتا سنگین میباشند.
- قابلمه سرامیکی در برابر حرارت بالا مقاومت کمی دارند در نتیجه مناسب پخت و پز با حرارت زیاد نیستند.
- در برابر ضرب دیدگی حساس هستند و ممکن است دچار ریزش شوند و رفته رفته خاصیت چسبندگی آنها از بین برود.
- این قابلمهها شکننده هستند، بنابراین در هنگام استفاده از این ظروف باید احتیاط را رعایت کرد.
- قیمت این ظروف جز ظروف پخت و پز با قیمت بالا است.
اگر قصد خرید قابلمه سرامیکی را دارید که از کیفیت و اصالت آن خاطر جمع باشید، می توانید از طریق فروشگاه اینترنتی ساینه برای خرید آن اقدام کنید تا در سریعترین زمان ممکن محصولات خریداری شده به دستتان برسد.
دیدگاهها 0